Coaching | Training | Teamontwikkeling

Praktijk voor psychosynthese

Wat is psychosynthese?

Psychosynthese is een benadering die zijn wortels heeft in de humanistische psychologie. Psychosynthese is gebaseerd op een optimistisch mensbeeld en gaat ervan uit dat de mens zich altijd kan blijven ontwikkelen.

Grondlegger van deze wetenschappelijk bewezen methode voor zelfontwikkeling is de Italiaanse psychiater Roberto Assagioli (1888-1974). Hij zag tegenslagen en problemen die iemand in zijn leven ervaart, vooral als obstakels die om aandacht vragen en kansen bieden voor meer zelfinzicht en persoonlijke groei.

Tegenslagen en problemen ontstaan meestal omdat je gedurende je hele leven – op basis van ervaringen én specifieke kwaliteiten – een persoonlijkheid met overlevingspatronen ontwikkelt. Het zijn meestal die gedragspatronen die onder bepaalde (stressvolle) omstandigheden – thuis of op je werk – jouw vitaliteit en plezier in het leven beperken.

Toepassing

Met behulp van psychosynthese kun je bij mij ontdekken welke kwaliteiten van nature in jou aanwezig zijn en onder welke omstandigheden bepaalde gedragspatronen zichtbaar worden. Je leert patronen met mildheid benaderen en kwaliteiten gericht inzetten om je thuis én op je werk weer vitaal te voelen. Ik ondersteun je graag op deze manier bij jouw persoonlijke ontplooiing en bij het omgaan met werkdruk, stress en emoties.

Meer weten?

Neem contact met mij op via het online spreekuur. Je kunt ook bellen of een e-mail sturen voor het maken van een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.