Coaching | Training | Teamontwikkeling

Over Maurice

Mijn naam is Maurice de Schwartz (1960). Ik ben getrouwd met Nancy en trotse vader van twee volwassen zonen. Ik woon en voel mij thuis in Aardenburg, een leefomgeving met rust, ruimte, cultuur en bourgondische invloeden. Vitaliteit van mens en organisatie is in mijn werkzaam bestaan een centraal thema. In het openbaar bestuur ben ik ongeveer 25 jaar actief geweest als (algemeen) directeur, verandermanager en adviseur organisatieontwikkeling. Sinds 2015 leg ik mij toe op het ondersteunen van mensen en organisaties bij ontwikkelingsvraagstukken. Ik doe dit werk voor particulieren vanuit mijn praktijk als counselor. In organisaties ben ik vooral actief als trainer en coach.

Wat cliënten over Maurice zeggen:

“Door de gesprekken met Maurice ben ik een stuk rustiger geworden. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik de gevoelens die ik had, nu beter kan analyseren voor mezelf. Ik kan nieuwe situaties in mijn leven beter beoordelen en dus ook beter mee omgaan. Zowel privé als op mijn werk krijg ik complimenten dat ik veranderd ben.”

“Maurice is een prettig persoon die op een overwogen en rustige manier inzichten geeft in je eigen functioneren en jezelf de sleutel probeert te laten vinden tot een oplossing of een andere aanpak van zaken. Hij sluit aan op een gelijkwaardige manier wat voor mij belangrijk is.”

“Ik ben me bewust geworden wat ik in mijn lichaam voel als ik bijvoorbeeld boos of verdrietig ben. Maurice stelt goede vragen om daar bewust mee bezig te zijn, hij let goed op mijn lichaamstaal en heeft een fijne manier van vragen stellen.”

“Maurice is rustig en heeft goed door wanneer je iets niet volledig vertelt. Door zijn vraagstelling is alles boven water gekomen. Op momenten dat ik het moeilijk had, heeft hij oefeningen met mij gedaan waardoor ik rustig werd en verder kon met mijn verhaal. Hij geeft je de tijd om te vertellen en onthoudt goed wat je verteld hebt.”

“Ik dacht dat ik mezelf door en door kende. Ik ben door de sessies nieuwe dingen van mezelf te weten gekomen en daarmee is een belangrijke bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke ontwikkeling.”

“Maurice heeft alles in zich om iemand op zijn gemak te stellen. Hij heeft oprecht belangstelling en zal nooit haasten. Het was soms heftig om te praten over dingen die zo lang weggestopt waren. Een opluchting om dit zo te ervaren en het voelt zeer vertrouwd.”